Quality Manager

  Lelystad 40 uur per week HBO

  Quality Manager

  "Een goede balans vinden tussen handhaven en luisteren naar de organisatie en deze in de juiste richting laten bewegen is hetgeen waar ik echt energie van krijg in mijn functie."
  Lelystad 40 uur per week HBO

  Bedrijfsprofiel

  SPECTO Aerospace, gevestigd op Lelystad Airport en op de luchtmachtbasis in Woensdrecht, is specialist op het gebied van composiet vliegtuig- en helikopteronderdelen. SPECTO is een EASA/FAA/TCCA/MAA Part-145, AS9110/ISO9001 gecertificeerd luchtvaart technisch bedrijf dat onderdelen repareert voor gerenommeerde vliegtuig- en helikopteronderhoudsbedrijven, luchtvaartmaatschappijen en fabrikanten binnen en buiten Europa. In onze eigen werkplaatsen, maar ook in de hangar van onze klanten voeren we kwalitatief perfect en gespecialiseerd werk uit. Bij ons werken bevlogen mensen met oog voor detail, twee rechterhanden en hoog verantwoordelijkheidsgevoel. Bij ons draait alles om vindingrijkheid, innovatie en kwaliteit. We gaan geen uitdaging uit de weg!

  Bij SPECTO werken in totaal ongeveer 50 collega’s dagelijks aan de toekomst van SPECTO.

  Introduction

  Functieomschrijving

  Als Quality Manager voor de groep ontwikkel je de managementsystemen van onze vestigingen in Lelystad en Woensdrecht.

  Samen met de Quality Manager in Woensdrecht en Quality Assistant in Lelystad implementeer en onderhoud je deze systemen en draag je zorg voor de certificatie ervan.

  Het is een dynamische functie waarbij vindingrijkheid en eigenaarschap noodzakelijk zijn:  Het is jouw uitdaging om de managementsystemen SPECTO als een handschoen te laten passen en te blijven voldoen aan de veranderende wet- en regelgeving. 

  Door je samenwerking met collega’s –van werkvloer tot management– ben je betrokken en weet je de organisatie in de juiste richting te bewegen. Mede door jouw initiatieven, uitleg en trainingen die je geeft, creëer je bewustwording als het gaat om veiligheid, luchtvaartwetgeving en andere kwaliteitsnormen. Daarbij voer je audits uit en ben je het eerste aanspreekpunt voor toezichthouders. Je bewaakt de voortgang van actierapporten en wanneer nodig spreek je de actiehouder er op aan.

  Je bent bekend met EASA Part 21 en Part 145 wetgeving, kent de EN/AS 9100 of 9110 en hebt ervaring met het invoeren van managementsystemen en het definiëren/identificeren van processen.

  Als composiet bewerkend bedrijf zal SPECTO ook moeten voldoen aan wetgeving die geldt voor het gebruik van stoffen waaraan een veiligheidsrisico’s verbonden is. Regels en wetten rondom REACH zijn je dan ook niet vreemd en weet je binnen SPECTO te implementeren.

  Functievereisten

  In deze functie werk je in teamverband maar kun je je ook prima zelfstandig redden. Je bent in staat om regelgeving te interpreteren en te vertalen naar de organisatie.

  Je bent stressbestendig, straalt rust uit en je bent iemand van de lange adem en weet anderen goed mee te nemen in je enthousiasme en motivatie.

  Daarnaast heb je:

  • Een afgeronde hbo opleiding  (of vergelijkbaar);
  • Ca. 5 jaar relevante ervaring in een soortgelijke functie binnen de luchtvaart ;
  • Kennis van luchtvaartwetgeving. Ervaring met part 145 is een pré;
  • Naast de Nederlandse taal heb je een uitstekende beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift;
  • Ervaring met Microsoft Office programma’s;

  Nu solliciteren

  Heb je een vraag?

  Neem contact op met Martine betreffende de openstaande vacature, stage of solliciteer. Zij zal zo spoedig mogelijk contact opnemen.

  SPECTO stages

  SPECTO stages

  Check-in voor al onze stage vacatures.

  Ontmoet je toekomstige collega’s

  Ontmoet je toekomstige collega’s

  Zij vertellen je graag over hun mooie vak en hoe het is om bij SPECTO te werken.

  SPECTO in beweging

  SPECTO in beweging

  Proef de sfeer en laat je inspireren. Neem een kijkje op jouw toekomstige werkomgeving.

  Over SPECTO

  Over SPECTO

  Bij ons werken ambachtsmensen met twee rechterhanden en een hoog verantwoordelijkheidsgevoel.