Maintenance Engineer

  Lelystad 36-40 uur per week MBO, HBO

  Maintenance Engineer

  "Het mooiste van mijn werk is dat je echt resultaat ziet van je werk. En dit resultaat mag er zijn: we leveren super strakke producten op!"
  Lelystad 36-40 uur per week MBO, HBO

  Bedrijfsprofiel

  SPECTO Aerospace is een EASA/FAA/TCCA/MAA en CAA-UK Part-145 gecertificeerd luchtvaart technisch bedrijf en repareert onderdelen voor bekende vliegtuigonderhoudsbedrijven, luchtvaartmaatschappijen en vliegtuig- en helikopterfabrikanten, wereldwijd. We hebben onze eigen, moderne werkplaatsen om kwalitatief perfect en gespecialiseerd werk uit te voeren. SPECTO kan bijna alle composiet- en composiet/metalen componenten repareren die worden gebruikt op Business Jets, commerciële en militaire vliegtuigen en helikopters.

  Inclusief onze vestiging in Woensdrecht, werken wij momenteel met ongeveer 50 collega’s aan de toekomst van SPECTO. We zijn een groeiend bedrijf maar wel met een familiaire sfeer, en bieden ambitieuze en zelfstandige vakmensen volop uitdaging en ontwikkelmogelijkheden. Onze kernwaarden zijn: Mensen eerst, betrouwbaar, vakmanschap, vindingrijkheid en eigenaarschap!

  Introduction

  Functieomschrijving

  Bij onze vestiging in Lelystad interpreteer je o.a. schades d.m.v. inspecties, waarna er gebaseerd op officiële documentatie reparatievoorstellen geschreven worden. Je houdt je bezig met omzetten, opzetten, uitwerken en verbeteren van werkinstructies en reparatievoorstellen aan composietonderdelen en hybride constructies. Je onderhoudt het contact met o.a. OEM-partijen zoals Boeing en Airbus ten behoeve van reparatievoorstellen. Ook de FAA-DER & Part-21 Repair Design aanvragen weet je tot in de puntjes voor te bereiden. Je bent mede verantwoordelijk voor de inrichting van de werkzaamheden en probeert samen het engineersteam naar een steeds hoger niveau te brengen.

  Tenslotte houd je je bezig met opzetten, uitwerken en uitvoeren van R&D projecten, vooral gericht op het uitbreiden van onze scope van werkzaamheden en ontwikkeling van nieuwe reparatie- en inspectietechnieken. Je hebt bij alles een scherp oog voor kwaliteit, kwaliteitsverbetering en procesoptimalisatie. Snel schakelen tussen de verschillende bedrijfsprocessen en ad-hoc zaken op lossen zijn eerder regel dan uitzondering.

  Een mooi uitdagende functie waarbij je volop je ruime ervaring en kennis kunt delen met een Team dat staat voor innovatie.

  Functievereisten

  • HBO werk en denkniveau;
  • Technische opleidingsachtergrond in de richting van luchtvaarttechniek / Aviation Engineering of vergelijkbaar;
  • Ervaring met vliegtuigonderhoud en kennis van Part-145 en Part-21 regelgeving is een pré;
  • Ervaring met projectmatig werken en gerelateerde planning;
  • Kennis van reparatieprocessen, bij voorkeur composiet componenten;
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
  • Je bent communicatief vaardig en kunt goed jouw projectideeën verwoorden en uitdragen.

  Nu solliciteren

  Heb je een vraag?

  Neem contact op met Martine betreffende de openstaande vacature, stage of solliciteer. Zij zal zo spoedig mogelijk contact opnemen.

  SPECTO stages

  SPECTO stages

  Check-in voor al onze stage vacatures.

  Ontmoet je toekomstige collega’s

  Ontmoet je toekomstige collega’s

  Zij vertellen je graag over hun mooie vak en hoe het is om bij SPECTO te werken.

  SPECTO in beweging

  SPECTO in beweging

  Proef de sfeer en laat je inspireren. Neem een kijkje op jouw toekomstige werkomgeving.

  Over SPECTO

  Over SPECTO

  Bij ons werken ambachtsmensen met twee rechterhanden en een hoog verantwoordelijkheidsgevoel.