Aerospace Data Visualization in 3D

  Lelystad 40 HBO-WO

  Aerospace Data Visualization in 3D

  "Het bouwen van een geavanceerd systeem waarin middels Dynamic Augmented Reality technische informatie vanuit de echte wereld wordt toegevoegd aan een virtueel 3D procesmodel. Die stap zetten we graag samen met jou!"
  Lelystad 40 HBO-WO

  Bedrijfsprofiel

  SPECTO Aerospace, gevestigd op Lelystad Airport en op de luchtmachtbasis in Woensdrecht, is een specialist op het gebied van repareren van composiet vliegtuig- en helikopteronderdelen. SPECTO is een gecertificeerd luchtvaart technisch bedrijf dat deze lichtgewicht onderdelen repareert voor gerenommeerde vliegtuig- en helikopteronderhoudsbedrijven, luchtvaartmaatschappijen en fabrikanten binnen en buiten Europa. In onze eigen werkplaatsen, maar ook in de hangars van onze klanten, voeren we kwalitatief perfect en gespecialiseerd werk uit. Bij ons werken bevlogen mensen met oog voor detail, twee rechterhanden en hoog verantwoordelijk-heidsgevoel. Alles draait bij ons om vindingrijkheid, innovatie en kwaliteit en daarom zetten wij als onderhoudsbedrijf technologiestappen die verder gaan dan de vereisten binnen de luchtvaartbranche.

  Introduction

  Stageprofiel

  SPECTO is in feite een ambachtsbedrijf in een high-tech omgeving. Wij hebben ons ten doel gesteld om verregaand te digitaliseren. Niet omdat dat efficiënter is maar ook omdat ons dat gaat helpen om ‘het spel te veranderen’. In het reparatieproces van composiet vliegtuigonderdelen wordt standaard al een veelheid aan detailgegevens vastgelegd door specialisten en engineers en wij willen deze informatie in een 3D-omgeving gaan verwerken om hiermee in beelden te kunnen communiceren naar stakeholders (Visualization), om informatie tijdens het proces te ontsluiten en op te slaan (Digital Twinning) en om al deze data te kunnen analyseren om de volgende generatie vliegtuigonderdelen te kunnen ontwerpen (Data Analytics). Hiervoor gebruiken wij onze schaal 1:1 3D CAD-modellen die wij met onze eigen geavanceerde scanapparatuur maken van klantproducten.

  Wij hebben een Proof of Concept applicatie ontwikkeld in Unity (C#) waarin wij in staat zijn om eenvoudige vormen te tekenen op een 3D model. Deze applicatie is echter nog niet af: wij willen 3D kleur- en meetdata eenvoudig kunnen opnemen (realiteit) en vastleggen als informatielaag op het 3D model (virtualiteit) en daarnaast willen wij diverse tekenfunctionaliteiten maken en verbeteren. Ook is het van belang dat er een koppeling komt tussen de applicatie en de bedrijfsdatabase.

  Wij verwachten van jou een (door)ontwikkelde Proof of Concept waarin:

  • kleur op een laagdrempelige manier uit de realiteit kan worden opgenomen en worden gekopiëerd naar de virtualiteit (3D model);
  • meetdata uit de realiteit kan worden worden gekopiëerd naar de virtualiteit (3D model);
  • tekenfunctionaliteiten worden toegevoegd en/of verbeterd in de Graphic User Interface (GUI);
  • er een koppeling komt tussen de applicatie en de bedrijfs-database van SPECTO zodat (SQL)data worden uitgewisseld;
  • een gedegen adviesrapport tot stand komt waarin bovenstaand goed is gedocumenteerd.

  Stagevereisten

  Je bent een creatieve denker en je bent gepassioneerd met nieuwe technologie en tools.

  • Je zit in de eindfase van je hbo/wo opleiding;
  • Je beheerst de Engelse en Nederlandse taal;
  • Je beschikt over een analytisch vermogen en werkt gestructureerd.

  Wat mag je van SPECTO verwachten:

  • Een leeromgeving waarin we met je samenwerken en je echt onderdeel bent van het SPECTO Team!
  • Flexibiliteit in werktijden en locaties;
  • Een marktconforme stagevergoeding.

  Nu solliciteren

  Vragen of hulp nodig?

  Ben je geïnteresseerd in deze stageopdracht? Stuur dan je cv en motivatiebrief naar Elise Breur. Vermeld hierbij duidelijk waarom je interesse hebt in deze stage en hoe jouw vaardigheden aansluiten op de taken en verantwoordelijkheden.

  Ontmoet je toekomstige collega’s

  Ontmoet je toekomstige collega’s

  Zij vertellen je graag over hun mooie vak en hoe het is om bij SPECTO te werken.

  SPECTO in beweging

  SPECTO in beweging

  Proef de sfeer en laat je inspireren. Neem een kijkje op jouw toekomstige werkomgeving.

  Over SPECTO

  Over SPECTO

  Bij ons werken ambachtsmensen met twee rechterhanden en een hoog verantwoordelijkheidsgevoel.