Financial en Business Controller

  Lelystad 36-40 uur per week HBO

  Financial en Business Controller

  "Dat ik werkelijk een bijdrage kan leveren tot verbetering en continuïteit van de organisatie zorgt ervoor dat ik als controller echt het verschil kan maken voor en met het hele Team."
  Lelystad 36-40 uur per week HBO

  Bedrijfsprofiel

  SPECTO Aerospace, gevestigd op Lelystad-Airport en Airbase Woensdrecht, is een specialist op het gebied van het repareren en spuiten van composiet vliegtuig- en helikopteronderdelen. SPECTO is een EASA/FAA/TCCA/MAA Part145 gecertificeerd luchtvaart technisch bedrijf en repareert onderdelen voor gerenommeerde vliegtuigonderhoudsbedrijven, luchtvaartmaatschappijen en vliegtuigfabrikanten binnen en buiten Europa. We beschikken over eigen, moderne werkplaatsen om kwalitatief hoogwaardig werk uit te voeren.

  SPECTO heeft de expertise in huis om bijna alle composiet- en composiet/metalen componenten te repareren die worden gebruikt op Business Jets en grote commerciële en militaire vliegtuigen en helikopters. De belangrijkste focus ligt daarbij op Radomes (“neus van het vliegtuig”) en Flight Controls (“stuur- en trimvlakken”), Nacelles (“behuizing van de motor”) en Rotor Blades. Daarnaast biedt SPECTO haar klanten ook de mogelijkheid om reparaties op locatie bij de klant uit te voeren. Daartoe worden zelf ontwikkelde mobiele shelters gebruikt om on-site reparatie en spuitwerk te verrichten. Als extra service bieden wij onze klanten aan om gebruik te maken van leen- en ruilonderdelen uit een eigen pool van vliegtuigonderdelen. SPECTO innoveert daarnaast met een eigen Team ook op technologievlak waarmee wij voorop willen lopen in de luchtvaart.

  Verspreid over beide vestigingen werken wij momenteel met ongeveer 50 collega’s aan de toekomst van SPECTO.

  Introduction

  Functieomschrijving

  Voor onze financiële afdeling zijn we op zoek naar een Finance en Business controller die met de voeten in de klei staat en zijn of haar Team optimaal in zijn kracht weet te zetten.

  Je treedt assertief op als sparringpartner binnen het MT en bent adviseur bij financiële vragen vanuit het gehele bedrijf ook wanneer de vraag juist niet gesteld wordt maar het wél nodig is. Jouw antwoorden weet je goed te formuleren en uit te leggen in een duidelijke taal voor iedereen waarbij je ook kijkt naar het verhaal achter de cijfers.

  Je voorziet de business van de juiste stuur-en management informatie en zorgt dat deze continu verbetert. Met de informatie ‘challenge’ je de organisatie en stuur je op de realisatie van de gestelde bedrijfsdoelstellingen.

  Je werkzaamheden zijn divers en veelzijdig; van advies en begeleiding tot aan debiteurenbeheer en complete financiële businessplannen opstellen, veelal met een internationaal karakter. Dit vraagt flexibiliteit vanuit jouw kant maar ook vanuit de organisatie waardoor je ook  goed je prioriteiten moet kunnen stellen en deze goed weet aan te geven.

  Functievereisten

  • Afgeronde HBO opleiding richting Finance & Control/ Bedrijfseconomie/ Accountancy;
  • Ruime relevante werkervaring binnen de maakindustrie;
  • Resultaatgerichte instelling en hands-on mentaliteit;
  • Communicatief vlot en goede coaching eigenschappen;
  • Sterke affiniteit met ICT, MS-Excel en BI-tools;
  • Goede beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal in woord en geschrift.

  Nu solliciteren

  Heb je een vraag?

  Over bijvoorbeeld een vacature, of wil je een dag meelopen? Neem dan vliegensvlug contact op met Martine. Zij staat je graag te woord.

  Ontmoet je toekomstige collega’s

  Ontmoet je toekomstige collega’s

  Zij vertellen je graag over hun mooie vak en hoe het is om bij SPECTO te werken.

  SPECTO in beweging

  SPECTO in beweging

  Proef de sfeer en laat je inspireren. Neem een kijkje op jouw toekomstige werkomgeving.

  Over SPECTO

  Over SPECTO

  Bij ons werken ambachtsmensen met twee rechterhanden en een hoog verantwoordelijkheidsgevoel.